Home Fotografii noi Despre noi Aparate foto Articole Evenimente culturale Umor Horoscop Contact   

Citatul saptamanii

"Nu exista orb mai mare decat acela care nu vrea sa vada."
               Mai multe

Categorii peisaje

Peisaje artistice
Peisaje cu apus de soare
Peisaje cu flori
Peisaje cu trandafiri
Peisaje cu lacuri
Peisaje marine
Peisaje cu munti
Peisaje nocturne
Peisaje de vara
Peisaje de toamna
Peisaje de iarna

Recomandari utile

Interpretarea viselor Salvati Rosia Montana Mersul trenurilor
Mersul autobuzelor
Starea vremii
Codul postal al strazilor
Zodiac european

Retete culinare:

Ciocolata de casa
Inghetata de casa
Must de casa
Inghetata de casa

Ingrediente:
  • 3 oua de casa (proaspete)

  • 6 linguri de zahar (preferabil zahar brun)

  • 1 plic de praf de frisca (48 grame)

  • 150 ml lapte de casa (proaspat)

  • 1-2 linguri de cacao sau 2-3 plicuri de zahar vanilinat sau un pumn de fructe zdrobite

  • sirop de fructe (optional)

Mod de preparare:

Se prepara frisca intr-un vas. Se toarna intr-un vas inalt 150 ml lapte rece (de la frigider). Inainte de utilizare, laptele proaspat trebuie fiert si racit. Apoi se toarna praful de frisca peste lapte, dupa care se amesteca cu mixerul, initial la viteza mica (a mixerului), apoi la viteza mare inca vreo cateva minute pana cand se obtine o spuma consistenta.

Dupa aceea se separa galbenusul oualor de albus (se poate face manual, avand grija sa nu se sparga galbenusul de ou).

Intr-un alt vas se pun cele 3 galbenusuri de ou, peste care se adauga 3 linguri de zahar si se amesteca bine cu o lingura pana cand se dizolva aproape tot zaharul.

Intr-un alt vas mai mare se pune albusul de la cele 3 oua. Se bate albusul cu telul (manual) sau cu mixerul pana cand se face spuma. Apoi se adauga 3 linguri de zahar si se bate in continuare pana cans se dizolva zaharul.

Apoi se toarna galbenusul preparat in vasul mai mare ce contine spuma si se amesteca cu lingura de lemn, dupa care se toarna frisca si se amesteca in continuare. Se adauga apoi 1-2 linguri de cacao (daca dorim inghetata cu cacao), sau 2-3 plicuri de zahar vanilinat (daca dorim inghetata cu vanilie) si se amesteca in continuare cu lingura de lemn. Pentru o mai buna omogenizare a amestecului, se mai amesteca la urma si cu mixerul, timp de 1-2 minute.

Amestecul (inghetata "topita") se introduce in congelator, unde va ramane cateva ore la rece.

In final se poate servi inghetata gata preparata, peste care se poate adauga optional sirop de fructe sau fructe zdrobite.


Va dorim pofta buna!


Recomanda acest articol prietenilor tai:
Numele dumneavoastra:
Email prieten 1:
Email prieten 2:
Email prieten 3:
 

Stiati ca...

Fazele lunii influenteaza reusita unei operatii chirurgicale? Spre exemplu, la "luna plina" apar adesea hemoragii foarte greu de oprit. Cea mai potrivita perioada pentru o operatie chirurgicala este atunci cand luna e in descrestere si se apropie de "luna noua".

                    Mai multe
 




Va multumim ca ati vizitat acest site! Va mai asteptam.
 
Copyright © 2007-2008 Peisajenaturale. Toate drepturile rezervate.